Pentru a putea produce o brânză corespunzătoare din punct de vedere calitativ, avem nevoie de lapte impecabil! Pentru ca brânză să fie gustoasă, acel lapte trebuie să aibă la bază furaje naturale de calitate!
Astfel, pentru ca laptele să fie impecabil, îl mulgem cu aparatul de muls, chiar dacă suntem într-o pășune fără curent electric! Ca să fie curat, tot acolo în pășune, avem un aparat pentru spălarea mulgătoarei. La fel, nu ne este milă de soluțiile de curățare, fără care nu poți avea aparate curate. Iar pentru ca și sursa laptelui, ugerul vacii, să fie lipsit de germeni, îl stergem cu șervețele umede dezinfectante speciale pentru uger! Și ca să rămână proaspăt laptele, tot acolo în pășune îl și răcim.
Toate acestea, pentru că nu suntem dispuși să facem compromisuri când vine vorba de igiena și siguranța laptelui!
Laptele gustos și natural, în schimb, se obține din furaje care la urma lor sunt gustoase pentru vaci!
Iarba și mirodeniile oferă timp de 6 luni pe an (mai-octombrie) singura sursă de furaje pentru văcuțele noastre – ne opunem vehement suprafurajării cu făinuri și premixuri de proteine sau de grăsimi, care să ”îmbunătățească” laptele sau să ridice producția! Ne mulțumim cu laptele așa cum este el, și îl prelucrăm așa, cât mai natural.
Iarna, văcuțele noastre vor primi doar fân de pajiște și de lucernă, precum și un pic de suculent în formă de sfeclă furajeră, combinate cu un aport mic de cereale. Silozurile sunt strict interzise pentru brânza maturată.
Prin urmare facem tot ce putem ca să avem materia primă neîndoielnică, să putem oferi produse fără cusur amatorilor de brânzeturi.