Brânza maturată

Brânza maturată de munte, tipul de brânză artizanală care îl producem la Manufactura de Brânză este un produs tipic zonei alpine din Elveția, Germania și Austria. Cu secole în urmă, țăranii care ieșeau cu vacile pe pășunile alpine, nu aveau zilnic posibilitatea de a coborî laptele în văi. Astfel au început să producă brânză. Cu trecerea timpului evident că au reușit să perfecționeze procedeele de producție, pe care sunt fericiți să le dea mai departe și nouă.

În atelierul nostru se produce doar un singur tip de brânză maturată, din convingerea că e mai bine să ai un produs de al cărui calitate ești convins, decât să ai multe mediocre.

Totuși, prin adăugare de mirodenii sau vin, nuci și chilli, brânzele noastre se îmbogățesc în gust și aromă, oferind o varietate deosebită și pe alocuri unică.

Maturarea lor are loc în pivnița atelierului construit doar cu acest scop – fabricarea și maturarea brânzei semitari. Pivnița necesită condiții optime de temperatură și umiditate pentru procesul de maturare. Pe lângă asta, este nevoie de intervenția zilnică a brânzarului, pentru întoarcerea și spălarea roților de brânză. Brânzarul are o relație specială cu brânzele din pivniță, fiind responsabil de sănătatea și dezvoltarea acestora!

Cu mare drag vă așteptăm să luați parte la procesul de producție, atelierul nostru este deschis zilnic vizitatorilor.