Natúr joghurt a Sajtmanúfakturától.

A Sajtmanúfakturánál mindig olyan tiszta termékeket keresünk, amelyek jelentősen hozzájárulnak az egészséges táplálkozáshoz.

Ezért döntöttünk úgy, hogy natúr joghurttal bővítjük termékeink spektrumát, amely eddig saját fogyasztási szakaszban volt és nagyon kevés emberhez jutott el.

Termékeink legfontosabb eleme a „szénatej”.

A szénatej számos előnyt ötvöz, amelyek többsége az előállítás módján alapul. A szénatejes sajtoknak nem csak az íze egyedi és előnyt jelent, hanem magában a szénatej is gazdag fontos tápanyagokban.

Omega – 3 zsírsavak:

Az omega-3 zsírsavak különösen a szív- és érrendszeri betegségek ellen védenek. Az étrendünk általában gazdagabb Omega-6 savakban, ezt a súlyt csökkenteni kell az egészségesebb életmód érdekében. A szénatej azáltal, hogy nyáron fűből és fűszerekből, télen pedig jó minőségű szénából nyerik, silók és egyéb erjesztett takarmány nélkül, akár háromszor gazdagabb Omega-3 savakban és konjugált linolsavban (CLA).

A konjugált linolsavak főként a kérődzők húsában és tejtermékeiben találhatók.

A CLA a következő pozitív egészségügyi hatásokkal rendelkezik:

  • antioxidáns és antikarcinogén (védelmet nyújt a rák és a szív- és érrendszeri betegségek ellen)
  • a testzsír százalékának csökkentése az izom százalékának növelésével
  • koleszterinszint javítása.

Alapvetően az egészséges zsírsavak (omega-3 zsírsavak, CLA) tartalma ott a legmagasabb, ahol a tehenek nagy arányban kapják a takarmányt a legelőről, valamint kis mennyiségű koncentrált takarmányt és kukorica szilázs nélkül.

Ezen táplálkozási előnyök mellett a tejünk nem tapasztal íz változást, az marad, aminek lennie kell: tej!

Mindezeket az előnyöket egy ízletes és egészséges termékben élvezheti, várjuk, hogy megkóstolja a Sajtmanúfaktura joghurtját!